Dag 2. (Äppelmos utan socker)

Äppelchipsen blev goda, men skulle nog låtit dem vara inne lite längre.
Blev smått sega.
De med kanel var definivt mina favoriter!
.............
Av äpplena som blev kvar igår, gjorde jag äppelmos, utan socker.
Sjuukt gott!
Äpplena i sig var redan söta, så något extra som kittlade i munnen behövdes inte.
............
ÄPPELMOS
X antal äpplen
Lite vatten
Ev. smaksättning som kanel eller vaniljpulver (innehåller inget socker)
............
Skala och kärna ur äpplena och lägg i en kastrull. Häll i vatten så att botten täcks, men inte mer.
Koka tills äpplena blir mjuka, rör om för att krossa eventuella klumpar. Om du vill kan du låtar några äppelbitar vara kvar - ger en härlig hemmalagad touch!
När moset är mosigt, ta av kastrullen och smaksätt med valfri krydda.
Igår blandade jag både kanel och vaniljpulver. Blev riktigt gott!

............

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0