Dag 11. (Falukorv med stuvad vitkål)

Nu har jag varit borta ett tag.
Men så kan det vara. Inget konstigt med det.
Idag började jag skolan.
Var sjukt nervös innan. Jag menar,
vad skulle de andra tycka om mig?
Vad skulle jag tycka om dem?
Om kursen? Och skolan?
Fanns i och för sig inte så mycket jag kunde göra för att påverka.
Om jag nu skulle vilja det.
Vilket jag inte ville.
Det kändes verkligen bra.
Laddad nu.
...................
FALUKORV MED STUVAD VITKÅL
Falukorv

1/4 vitkålshuvud
1-1,5 dl grädde
1msk smör
salt
peppar


Stek falukorven, gärna i kokosfett, som inte innehåller några kolhydrater, men massor av nyttigt fett!
Koka vitkålen mjuk i lättsaltat vatten och häll sedan av.
Häll över grädden, blanda i kryddorna och låt koka upp. Lägg i smöret och rör om. Låt koka ihop ett tag.

Servera med en god grönsallad!
..................
Blev himla gott!
Nästa gång ska jag dock koka vitkålen i grädden. Kan gå hur som helst...
Nu- middag - paj med bacon, broccoli och spenat. Receptet får ni en annan dag!

Tänk.

Tänk om man kunde flyga.
Att flyga iväg mitt under en tråkig konversation.
Inte bry sig.
Bara ta ett skutt upp i luften och vinka till sina vänner som ett partytrick.
Eller varför inte bara softa uppe i himlen med en bra bok?
Tänk vad härligt det skulle vara.
Haha.
Bara liksom läsa.
Fast uppe i luften.
Bilden har inget med mitt inlägg att göra, men är väldigt rolig.
(Från Nina Hemmingssons bok Jag är din flickvän nu)

Dag 7. ("Pasta" med gorgonzolasås)

Har jobbat så mycket de senaste dagarna (och mer ska det bli, puh!) så jag har inte varit så aktiv här.
Men idag tänkte jag dela med mig av ett himla gott recept!
Det är en standardrätt som jag och min sambo har i vår repertoar.
................
PASTA MED GORGONZOLASÅS (LCHF)
3 portioner
Vitkål (eller pasta om man inte äter LCHF)
1 pkt bacon
1 paprika
ca 150g färska champinjoner
200g gorgonzola
2dl grädde


Klipp bacon i bitar och lägg i en stor stekpanna. Skölj och dela champinjoner till lagom storlek och blanda med baconen.
Skär parikan i bitar och stek den med baconen och champinjonerna.
Koka upp saltat vatten och lägg i strimlad vitkål. Låt koka i ca 10 min.
Ta en liten kastrull och smält gorgonzolaosten på låg värme. När osten är helt smält, blanda i grädden. Vill du ha en fastare sås, ta mindre grädde.
Lägg upp vitkål och bacon-blandningen i en djup tallrik och häll över gorgonzolasåsen. Voilá!
...................
Underbart gott!
Smaklig spis!

Dag 5.

Ett sådant underbart bröllop jag och C var på!
Brudparet såg så kära och lyckliga ut att jag inte kunde hålla mig.
Jag grät alltså.
Mycket.
För det var så fint.
Jag är fönväntansfull innan brudparet gjort entré.
Jag är förväntansfull innan brudparet gör entré.
S, som gick i min klass på Kulturama, när vi läste Singer/songwriter-linjen, var så vacker.
Och det var även hennes fina man K.
S och K på deras lyckliga dag.
Nygifta!
Kvällen slutade med skoskav...
Sent på natten. Skoskav ger sig tillkänna...
................
Tack S och K för att jag och C fick dela denna kärleksdag med er!

Äpplen och bilar.

Det är inte meningen att bloggen ska handla om äpplen.
Kan te sig så.
Egentligen är jag allergisk mot äpplen.
Fast inte alla, utan bara de som... jag får en känsla av att jag är allergisk mot.
De äpplen jag använt här, för att ge ett exempel.
Jag och C var hos hans morföräldrar i söndags.
De har tre jättestora äppelträd som dignar av äpplen! Röda, gula och gröna, stora och små.
När de erbjöd mig att ta med en påse hem, tvekade jag inte utan rusade ut i trädgården.
C:s pappa tog ett och åt direkt. Jag hade precis haft samma tanke själv.
Men när jag stod där fick jag en känsla av äpplena.
Det skulle inte gå.
Även fast jag inte rört vid dem kände jag att det började klia i halsen.
Jag har skrivit det tidigare och skriver det igen - mediala förmågor...?
Det är nog dock ganska vanligt som allergiker att känna av frukter och omgivningar.
Men att använda dessa fantastiska äpplen i matlagning, har bara blivit succé!
...........
Nu ska jag snart iväg hem till mina föräldrar.
Ska tvätta.
Egentligen har jag bokat tvättid här hemma, men jag ska nämligen få låna deras bil.
Ska hämta C på flygplatsen, för han kommer hit i helgen!
Imorgon ska vi på bröllop, och de ska gifta sig en bit bort, så därför var mamma och pappa så snälla och lånar ut bilen till oss.
Jag hinner alltså inte tvätta här.
För jag måste åka ifrån m och p vid sex och min tvättid i Malmö är slut vid sex.
Å ja.
Det blir nog bra, skall du se.

Dag 2. (Äppelmos utan socker)

Äppelchipsen blev goda, men skulle nog låtit dem vara inne lite längre.
Blev smått sega.
De med kanel var definivt mina favoriter!
.............
Av äpplena som blev kvar igår, gjorde jag äppelmos, utan socker.
Sjuukt gott!
Äpplena i sig var redan söta, så något extra som kittlade i munnen behövdes inte.
............
ÄPPELMOS
X antal äpplen
Lite vatten
Ev. smaksättning som kanel eller vaniljpulver (innehåller inget socker)
............
Skala och kärna ur äpplena och lägg i en kastrull. Häll i vatten så att botten täcks, men inte mer.
Koka tills äpplena blir mjuka, rör om för att krossa eventuella klumpar. Om du vill kan du låtar några äppelbitar vara kvar - ger en härlig hemmalagad touch!
När moset är mosigt, ta av kastrullen och smaksätt med valfri krydda.
Igår blandade jag både kanel och vaniljpulver. Blev riktigt gott!

............

Dag 1. (Äppelchips)

Så då var den första presentationen klar.
Skönt.
Alltid det jobbigt det där hur man framställs.
I köket bakom mig, tickar äggklockan.
I ugnen ligger nämligen äppelchips som jag håller på att göra.
Jag mår inte bra av vanliga chips så jag tänkte göra egna på äpple. Är kolhydrater i äpplen också, men inte alls farligt om man bara tar några stycken.

ÄPPELCHIPS

X antal äpplen
.........
Skala alla äpplen och kärna ur den. Lägg sedan äppelbitarna i matberedaren och skär dem i tunna skivor med "skivar-plattan". Det blir lite mojsigt, men lyft upp skivorna försiktigt och sära på dem, bred ut på bakpappersklädd plåt.
Tänk på att lägga äppelskivorna nära varandra, för de krymper väldigt!
Vissa av äpple-skivorna lät jag vara naturella, en fjärdedel smaksatte jag med kanel, en fjärdedel med salt och den återstående med peppar.

Sätt ugnen på ca 80 grader. Sätt in plåten/plåtarna i mitten och låt ugnsluckan vara lite öppen.
Du kan sätta en slev emellan.
Vänd på chipsen efter två timmar. Sätt in i ugn igen i ca en halvtimme.
Kan du bryta chipsen med ett "knäck" är de klara!
Jag gjorde två plåtar, men hade bara bakplåtspapper på ena.
Använd bakplåtspapper, är mitt tips.
.........
På plåten utan bakplåtspapper har hälften av chipsen bränt fast :(
Men jag lär mig hela tiden!
Lycka till!



Introduktion.

Nu har jag gjort det. Igen.
Skaffat en ny blogg.
Men den här gången känns det bra (säger jag alltid).
Jag har ett mål och något konkret att skriva om.
"Härligt!" utbrister du. "En blogg av någon som har något konkret att skriva om!"
Som om det inte fanns innan.
Det gör det.
.....................
Nu kan det bli lite känslig information nedan, men jag ska försöka hålla mig kort.
Jag har problem med min mage.
"Uuuugghh, så äcklig hon är" hör jag dig tänka (jag har mediala förmågor och nu är den känsliga informationen över)
Men så är det. Jag varit fram och tillbaka hos läkare hit och dit, men allting är så bra, så bra.
Jaha. Är det? Det märker jag inte när jag ligger i flera timmar och kvider.
Så läste jag en dag om andra som också hade ont i magen och att en "diet" kunde hjälpa - LCHF-dieten.
Den innebär att man äter mindre kolhydrater och mer fett.
Och vet du vad?
Jag har typ aldrig ont i magen längre.
Helt otroligt.
Halleluja!
Däremot kan jag ju inte äta socker, mjöl, ris, pasta, vilket innebär att sådant som godis, bröd, gröt och lasagne skickas vidare förbi mig på middagar ( kanske inte ofta man äter gröt på middag, men...)
"Åååh" gnällde jag. "Jag kommer aldrig bli bjuden eller kunna äta någonting! Mitt liv är slut!"
Men nu ska jag avslöja en hemlighet!
Det går att äta gott och nyttigt utan kolhydrater!
Och det är roligt att laga mat!
Jag har aldrig varit särskilt intresserad av matlagning, men ny plötsligt letar jag recept och donar, hittar på egna grejer och lagar mat som aldrig förr. Och jag tänkte att om du fortsätter läsa så blir du också inspirerad!
Jag kan locka med att jag gör egen musik också. Och ska snart börja plugga "Skrivande som metod och gestaltning", så några smakprov därifrån blir det kanske också...
Inte lockad än?
..................
JAG SLICKAR PÅ ASFALT!!
(Det var inte heller sant, men nog tänkte du: "Shit vad konstig och töntig hon är" och ja, det står jag för, så nu ska jag sluta babbla och börja jobba. Jag avslutar här i parentesen)

RSS 2.0